#6 Promotie van je evenement

De promotie van je evenement, hier komt eigenlijk zoveel bij kijken! Je moet een locatie en een spreker regelen. Er moeten presentaties worden gegeven, hoe ga je het aankleden en dan komt nog eens de promotie van je evenement om de hoek kijken. Hoe ga je dit invullen, heb je hier een budget voor beschikbaar?
Evenement promotie
Nu luisteren naar de podcast? Klik hieronder.
Wat ons opvalt is dat de logistiek van een evenement heel goed wordt ingevuld en dat de promoties van een evenement gewoon nog blijft liggen. En dat is jammer! Het valt of staat vaak bij de planmatige invulling van je evenement. Wat zijn je doelen, hoeveel mensen wil je aanwezig hebben en hoe moet je dan terugrekenen om dit resultaat te behalen?
Belangrijk, welke social media platformen heb je tot je beschikking. Vaak wordt primair voor Facebook gekozen, maar is dit eigenlijk wel het meest geschikte platform om je doelgroep te bereiken. Vergeet niet om gebruik te maken van LinkedIn, Instagram of zelfs Pinterest. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je partners krijgt voor de promotie van je evenement. Je kunt ervoor kiezen om mensen hiervoor te betalen, eventueel in natura door ze gratis aanwezig te laten zijn of door ze iets anders te bieden. Kijk ook hoe je je middelen inzet, maak je alleen gebruik van geschreven media, geluid, video, animatie, etc…? Maak je al gebruik van adverteren en op welke wijze kun je hier het meeste resultaat uit behalen? Meer weten? Luister de Podcast voor ideeën om je evenement verder en beter in te vullen.

Evenementpromotie is een cruciaal onderdeel van het succes van uw evenement. Met behulp van online promotie kunt u een breder publiek bereiken en meer interesse wekken voor uw evenement.

Deze Checklist zal je door alle stappen leiden om je volgende evenement succesvol te promoten!

De eerste stap in het promoten van je evenement is het maken van een promotievideo. Deze video moet kort en krachtig zijn, en de essentie van je evenement weergeven. Zorg ervoor dat je informatie over de datum, tijd en plaats van het evenement opneemt, en ook informatie over eventuele speciale gasten of artiesten.

Tips voor je online evenement promotie

Als je je de checklist eigen gemaakt hebt kan je echt starten met de promotie van je evenement!

Begin met het delen van je promotievideo op sociale media, en zorg ervoor dat je relevante hashtags gebruikt. Je kunt ook over je evenement berichten op online evenementenkalenders en Linkedin groepen. Als je een website of blog hebt, zorg er dan voor dat je in je laatste bericht informatie over je evenement opneemt.

Een van de meest succesvolle methode om je evenement te promoten is de e-mail outreach. Je kunt beginnen met een gepersonaliseerde e-mail te sturen naar iedereen die je kent en belangstelling zou kunnen hebben om het evenement bij te wonen, met inbegrip van familie en vrienden.

Vergeet ook niet je eigen netwerk in te zetten, maar onthoud dat je hier gaat vooral om kwaliteit in plaats van kwantiteit, dus ga nu niet honderden emails versturen – concentreer je op het bereiken van degenen die het meest waarschijnlijkaanwezig zijn.

Je hebt nu al de basis gelegd om je volgende evenement met succes promoten en de opkomst verhogen.

Volg deze eenvoudige stappen en je evenement zal een succes worden.

  • Maak een promotievideo
  • Deel de video op sociale media
  • Post over het evenement op online kalenders
  • Zet er informatie over het evenement bijop je website of blog
  • Stuur gepersonaliseerde e-mails naar potentiële deelnemers

Promotie voor je evenement is een cruciaal onderdeel van het succes van je evenement.

Met behulp van online promotie kun je een breder publiek bereiken en meer belangstelling voor je evenement opwekken. Deze blogpost leidt je door alle stappen om je volgende evenement met succes te promoten

Benader ook je bestaande klanten via sociale media, ze kennen je al en weten wat je te bieden hebt. Stuur alle potentiële aanwezigen een gepersonaliseerde e-mails met de vraag deze door te sturen naar iedereen die je kent die geïnteresseerd zou kunnen zijn in het bijwonen van het evenement, inclusief familie en vrienden

Begin vandaag nog met het promoten van je volgende evenement! Volg deze eenvoudige stappen voor een succesvolle promotie die de opkomst bij je volgende bijeenkomst zal verhogen.

Laat weten dat het evenement bijna gaat beginnen

Stuur herinneringen de dag voor en op de ochtend van je evenement.

Stuur E-mails na afloop van het evenement om degenen die aanwezig waren te bedanken want de promotie van je volgende evenement begint NU.

Pin It on Pinterest

Share This