#6 Promotie van je evenement

feb 8, 2017

De promotie van je evenement, hier komt eigenlijk zoveel bij kijken!

Je moet een locatie en een spreker regelen. Er moeten presentaties worden gegeven, hoe ga je het aankleden en dan komt nog eens de promotie van je evenement om de hoek kijken. Hoe ga je dit invullen, heb je hier een budget voor beschikbaar?

Evenement promotie

Nu luisteren naar de podcast? Klik hieronder.

Wat ons opvalt is dat de logistiek van een evenement heel goed wordt ingevuld en dat de promoties van een evenement gewoon nog blijft liggen. En dat is jammer! Het valt of staat vaak bij de planmatige invulling van je evenement. Wat zijn je doelen, hoeveel mensen wil je aanwezig hebben en hoe moet je dan terugrekenen om dit resultaat te behalen?

Belangrijk, welke social media platformen heb je tot je beschikking. Vaak wordt primair voor Facebook gekozen, maar is dit eigenlijk wel het meest geschikte platform om je doelgroep te bereiken. Vergeet niet om gebruik te maken van LinkedIn, Instagram of zelfs Pinterest.

Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je partners krijgt voor de promotie van je evenement. Je kunt ervoor kiezen om mensen hiervoor te betalen, eventueel in natura door ze gratis aanwezig te laten zijn of door ze iets anders te bieden.

Kijk ook hoe je je middelen inzet, maak je alleen gebruik van geschreven media, geluid, video, animatie, etc…? Maak je al gebruik van adverteren en op welke wijze kun je hier het meeste resultaat uit behalen?

Meer weten? Luister de Podcast voor idee├źn om je evenement verder en beter in te vullen.

Evenement management; evenement promotie

Pin It on Pinterest

Share This