Linkedin Video Downloaden

Een video downloaden van LinkedIn is een van die activiteiten die je af en toe tegenkomt. Je hebt dit geweldige artikel gevonden van iemand, het bevat een video en je wilt die video hergebruiken voor je eigen doeleinden, bijvoorbeeld een presentatie.

Maar LinkedIn maakt het niet erg gemakkelijk om dit te doen, omdat LinkedIn al weet dat er intellectueel eigendom bij betrokken is, omdat iemand veel moeite heeft gedaan om die video te maken. Maar er zijn drie methoden die je kunt gebruiken om de video eenvoudig te downloaden voor eigen gebruik.

3 manieren om een LinkedIn video te Downloaden

  • Optie één is het gebruik van een Chrome-extensie voor het downloaden.
  • Optie twee is het gebruik van een website of een online applicatie om de LinkedIn-video te downloaden.
  • De derde methode is het gebruik van een offline programma, een applicatie op je eigen computer om het te downloaden. Sommige zijn gratis, andere zijn betaalde oplossingen.

Het hangt af van wat je voorkeur is en hoe vaak je dit in een jaar moet doen.

Vergeet niet toestemming te vragen aan de eigenaar van de video, als je zijn creatie commercieel wilt gebruiken of voor andere doeleinden.

1. Gebruik een Chrome-extensie om een video van LinkedIn te downloaden.

Je gaat gewoon naar de Google webstore en je zoekt op “LinkedIn-video-downloader“, krijg je twee opties. Het maakt niet echt uit welke je kiest als je veel tijd wilt investeren om erachter te komen welke voor jou werkt. Maar als je dit één of twee keer per jaar doet, is dit prima. En wanneer je de pagina laadt, geeft het je bij de video een klein nieuw pictogram met de tekst ‘downloaden’. Je klikt erop, het begint gewoon te downloaden naar je standaard downloadmap. En je kunt het ophalen en gebruiken voor je eigen doeleinden.

2. Gebruik een online applicatie om het videobestand te krijgen.

Er zijn verschillende websites waar je de url van een linkedIn post kan plaatsten en die de download voor je verzorgen.

Ga bijvoorbeeld naar Taplio (alle tools staan in de footer)  drop je post url en je kan binnen een paar seconden je video als mp4 downloaden.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om het te doen. Je hebt geen extra programma’s binnen Chrome wat je browser lekker snel houdt.

3. Het gebruik van een applicatie op je eigen computer om de video uit de LinkedIn-post te halen

Ik heb Snapdownloader geïnstalleerd.

Je kunt het ook gebruiken voor andere socialemedia platformen.

Dit is een betaalde oplossing als je het voor een langere periode wilt gebruiken. Als je dit regelmatig wilt doen, is het de moeite waard om $50 in dit programma te investeren, omdat het je veel tijd bespaart.

Het werkt op dezelfde manier als de online applicatie.

Je plaatst gewoon de LinkedIn-URL erin. Je kunt het bijsnijden, plannen en ook gewoon downloaden. Het videobestand bevindt zich in je videomap.

 

Op dit moment (mei 2023) zijn dit de beste manieren om een video van LinkedIn te downloaden.

 

Waarom je een filmpje van Linkedin wilt downloaden

Het downloaden van een video van LinkedIn kan verschillende redenen hebben, afhankelijk van het specifieke geval:

  1. Offline toegang: Het is mogelijk dat iemand de mogelijkheid wil hebben om een video offline te bekijken als er geen internettoegang is.
  2. Bewaring: Als de video belangrijk of nuttig is, wil iemand het misschien bewaren voor toekomstige referentie, voor het geval dat de originele poster het verwijdert of het ontoegankelijk wordt op LinkedIn om welke reden dan ook.
  3. Inhoudscuratie: Als iemand een presentatie, training of andere inhoud samenstelt en de video is relevant, kan het zijn dat deze gedownload moet worden om in de inhoud op te nemen (natuurlijk met de juiste attributie en toestemmingen).
  4. Studiemateriaal: Als de video informatie bevat die gerelateerd is aan studies of onderzoek, wil iemand het misschien downloaden voor herhaaldelijk bekijken en nauwkeuriger analyse.
  5. Delen: Het kan zijn dat iemand de video wil delen met anderen die geen LinkedIn hebben of in een formaat dat voor hen gemakkelijker toegankelijk is.
  6. Bewerken: Voor contentmakers kan het nodig zijn om een video te downloaden om delen ervan te gebruiken in een video die wordt gemaakt. Dit moet worden gedaan met respect voor de auteursrechten en attributies.

Denk eraan dat hoewel het in het algemeen technisch mogelijk is om video’s te downloaden van LinkedIn en andere sociale media platforms, het belangrijk is om de auteursrechten en privacywetgeving te respecteren. Vraag altijd toestemming aan de oorspronkelijke contentmaker als het plan is om de video te gebruiken voor iets anders dan persoonlijk gebruik.

Ik hoop dat deze LinkedIn-tips je leven als LinkedIn-professional een beetje makkelijker maken. Kijk ook op onze engelstalig LinkedIn Wiki

Hoe kan LinkLeaders helpen met de groei van je organisatie?

Wil jij meer zakelijke klanten en hier een slimme aanpak voor creeëren die je uiteindleijk minder tijd kost.

Stel je vraag via dit formulier of maak direct een afspraak voor een Brainstorm-sessie met een van onze experts:

Pin It on Pinterest

Share This