Wat is Permission marketing en hoe toe te passen.

Hoe werkt permission marketing?

Stel je scrollt door je e-mail inbox en ziet een nieuwe promotie van Bol.com. Misschien is het voor een gratis extraatje op je verjaardag of 20% korting op hun producten. Alle aanbiedingen zijn voorbeelden van hoe permission marketing werkt door het verkrijgen van mensen aan te melden voor het ontvangen van promotionele e-mails, speciale aanbiedingen, en nog veel meer!

Permission marketing

Op toestemming gebaseerde emailmarketing

Het concept van permission marketing werd bedacht door Seth Godin, en is verdeeld in twee scholen: expliciete toestemming marketing en impliciete toestemming. Bij expliciet-marketing staan klanten toe zich aan te melden voor hun producten met een eenvoudige “ja” of “nee”.

Impliciete-permission marketing vertrouwen op de relatie van de klant met een merk om vertrouwen te wekken, dat misschien niet uit één interactie alleen wordt gevormd. Als bedrijf X bijvoorbeeld iemand via e-mail een aanbieding stuurt maar die persoon heeft nog nooit iets gekocht, kan dit impliceren dat het bedrijf hen genoeg vertrouwt als potentiële kopers om periodiek aanbiedingen te sturen zonder het eerst te vragen. Klanten die liever e-mails ontvangen over kortingen dan over promotiecoupons zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in nieuws dat alleen betrekking heeft op bepaalde aspecten van het bedrijf, zoals nieuwe releases

Seth Godin - Permission Marketing bol

In Seth Godin’s boek Permission Marketing: Turning Strangers into Friends, and Friends into Customers, legt Seth Godin uit dat consumenten de macht moeten hebben om te kiezen hoe ze op de markt worden gebracht. Wanneer marketeers een potentiële klant toestemming geven door hen marketing e-mails te sturen op basis van hun interesses, is de kans groter dat klanten van die merken positief zullen reageren. Als jij je aanmeldt voor de Jumbo bonuspunten plan, is er waarschijnlijk één reden waarom – omdat je van hun producten houdt!

Het bedrijf biedt klanten ook een analyserapport aan waarin ze hun emailadres kunnen invullen als ze andere relevante content van het merk willen. Dit wordt permission marketing genoemd, waarbij klantinformatie wordt gebruikt zolang er eerst expliciete toestemming was van de gebruiker voordat er iets anders met deze gegevens gebeurt. Aangezien deze niche-strategie nog steeds geen invasieve praktijken omvat zoals het hacken van persoonlijke apparaten of het verkopen van gevoelige informatie zonder uitdrukkelijke toestemming van elk betrokken individu; zijn veel mensen meer dan blij om bepaalde details over zichzelf online te delen, alleen maar zodat ze iets interessants terug kunnen krijgen!

Permission marketing wordt opgesplitst in twee soorten: expliciet en impliciet.

  • Expliciete permission marketing vindt plaats wanneer consumenten hun e-mailadres opgeven om berichten van het bedrijf te ontvangen, meestal door zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of een soortgelijke deal.
  • Impliciete toestemming gebeurt met een bestaande relatie tussen de consument en het bedrijf; dit kan iemand zijn die al een klant van je is of regelmatig je site bezoekt.

In beide gevallen hebben ze je impliciete toestemming gegeven om hen advertenties te sturen die relevant zijn voor wat hen interesseert. Dit type van advertentie zal alleen laten zien als er in het verleden interactie op part-time basis die triggers het verzenden van dergelijke inhoud in toekomstige interacties ook, zodat het niet spam die mensen niet geïnteresseerd zijn in het ontvangen van iets meer dan de gebruikelijke updates over je bedrijf / producten, enzovoort.

Welke vorm van email marketing ook wordt gebruikt, beide geven de klant de touwtjes in handen en geven hem controle over wanneer de relatie begint en stopt.

Op toestemming gebaseerde marketing is een manier voor bedrijven om prikkels aan te bieden die aansluiten bij de belangstelling van de klant. Bijvoorbeeld, als je een e-maillijst van deelnemers van een conferentie die je sponsort ontvangt en ontvangers op die lijst een e-mail over je nieuwste release stuurt, zou dit op permission marketing zijn aangezien zij toestemming hebben gegeven door het evenement bij te wonen en hun contactinformatie te geven in ruil voor het ontvangen van updates

Is permission marketing de moeite waard?

Wanneer je stuurt met toestemming, de klanten zijn meer kans om je merk te vertrouwen en loyaal te blijven. Ze zullen blijer zijn als ze een bericht ontvangen dat relevant is voor hen in plaats van een bericht vol spam of irrelevante aanbiedingen.

Toestemming krijgen van ontvangers voordat marketingberichten worden verzonden kan helpen bij het opbouwen van loyaliteit en geloofwaardigheid in het huidige digitale ecosysteem. Ongeoorloofd verzenden zonder toestemming kan leiden tot frustratie door ongewenste inhoud, zoals spam-e-mails met niet relevante links of herhaalde advertenties die op sociale-mediaplatforms naar consumenten schreeuwen.

Door tijd te investeren in wat klanten willen zien, kunt je sterke klantrelaties opbouwen die ertoe zullen leiden dat ze een loyale klant van je bedrijf worden. Het is belangrijk voor bedrijven om tijd en moeite te investeren in e-mailmarketing omdat het een manier is waarop ze hun reputatie kunnen helpen verbeteren door inhoud van hoge kwaliteit met boeiende koppen te leveren.

Bovendien is permission marketing de meest effectieve manier om je lead-aantal te verhogen. Wanneer iemand zich abonneert op inhoud van u, zijn ze ingeschreven voor een reden – om meer te leren over hoe het is om te gaan met je bedrijf en haar diensten!

Maar niet alles komt van permission marketing rozengeur en maneschijn. Permissie marketing heeft zijn nadelen, en moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Bijvoorbeeld, omdat deze e-mailberichten vaak geautomatiseerd zijn zouden bedrijven ook op hun hoede moeten zijn voor het verzenden van teveel berichten naar hun klanten over elke nieuwe deal of verkoop die zij op dat moment hebben lopen–dit kan een inbox overweldigen en de interesse van de klant in je producten na verloop van tijd verminderen!

Als je te weinig e-mails verstuurt, zal je lead je net zo snel weer vergeten. Het is belangrijk om een gezond evenwicht te bewaren tussen het aantal berichten en de cadans van die berichten, anders kan het nadelig zijn voor toekomstige verkoopkansen.

 

Dezelfde regel geldt wanneer je minder, minder frequente e-mailupdates verstuurt dan voorheen; leads zullen waarschijnlijk in een mum van tijd vergeten wie je bent! Om aan hun verwachtingen te blijven voldoen, moet je het perfecte punt vinden waarop ze zich geïnformeerd voelen zonder dat ze zich overweldigd voelen door een overvloed aan communicatie van één bedrijf alleen.

Hoe houd je klanten betrokken? Het antwoord is door gebruik te maken van de kracht van permission marketing. Ja, dat is een hele mond vol! Maar maak je geen zorgen; we zullen in detail behandelen wat dit betekent, zodat je weet hoe je deze tactiek kunt toepassen voor succes met je bedrijf. Een van de strategieën is het versturen van promotionele kennisgevingen wanneer er promoties zijn die exclusief zijn voor abonnees, zoals lidmaatschappen en nieuwsbrieven updates over nieuwe producten of veranderingen die binnen het bedrijf zelf! Het helpt hen echt om zich gewaardeerd te voelen als individuele klant, wat kan leiden tot meer loyaliteit en winst door de tijd die ze spenderen aan aankopen in hun winkel OF hogere lidmaatschapsbijdragen omdat ze meer waarde krijgen door lid te zijn dan alleen toegangsprivileges.

De menselijke aandachtsspanne is kort, dus je moet hun aandacht binnen de eerste 3 seconden boeien. De manier waarop een consument met je content omgaat, bepaalt of je slaagt of faalt als e-mailmarketeer. Als je consumenten inhoud stuurt die niet overeenkomt met waarvoor ze zich hebben opgegeven, kunnen ze zich afmelden voor toekomstige e-mails en voor marketinglijsten in het algemeen, omdat ze dan het gevoel krijgen dat “gratis” spam-mailers te hard hun best doen om iets te verkopen dat niets met hen te maken heeft!

Voorbeelden van permission marketing

E-mailmarketing is er in veel verschillende vormen. Hier zijn een paar vuistregels om een solide permission marketing op te bouwen

e-mails:

• Zorg ervoor dat de klant toestemming geeft

• Vermeld duidelijk dat de informatie van de consument privé is

• Zorg voor een gemakkelijk te vinden afmeldoptie in de voettekst van e-mails.

• Kies inhoud die de abonnee stimuleert om terug te blijven komen voor meer.

• Persoonlijkheid toevoegen — deze e-mails zijn een kans voor een bedrijf om zijn hoofd leeg te maken en meer ontspannen te zijn met zijn abonnees.

Zelfs voor een B2B bedrijf, vindt je manieren om je eigen stem toe te voegen aan wekelijkse nieuwsbrieven. Elke nieuwsbrief is ondertekend door de directeur van het bedrijf Taylor, zodat het altijd persoonlijk aanvoelt. Klik hier voor meer voorbeelden over hoe je je eigen bedrijf een boeiend merk kunt laten zijn zoals dit!

Merk op dat er slechts 1 verkoop is in de call-to-action en twee andere promoties bovenaan geven me keuze over hoe ik mijn shopping ervaring wil? Late biedt niet alleen slechts één promotie, maar ze laten me ook kiezen welk type retailer of winkel ik zou verkiezen.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve en efficiënte manieren om je bedrijf te laten groeien. Het is ook een veelgebruikte manier voor marketeers om hun campagnes te automatiseren, maar misschien is het niet de juiste keuze voor u! Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een e-maildienst

1) Zorg voor een duidelijk aanmeldproces, zodat klanten zich kunnen aanmelden zonder verwarring te hebben over hoe ze zich aanmelden of wat er daarna gebeurt. Opt-in moet altijd expliciete toestemming van de gebruiker vereisen, omdat spamming anders illegaal wordt

2) Blijf bij je huidige strategie – schakel niet over naar een andere dienst als je al succes hebt gehad met een andere provider, tenzij het nieuwe bedrijf voldoende unieke kenmerken biedt om de overstap de moeite waard te maken, ook al is verandering meestal niet gemakkelijk voor organisaties

Permission marketing zal je niet alleen helpen om een betere respons te krijgen van je klanten en potentiële klanten, het zal ook zorgen voor meer creativiteit in de berichten die zij ontvangen. Het beste deel is dat door eerst toestemming te vragen, trouwe klanten er zeker van kunnen zijn dat hun e-mails niet naar spam of ongeziene inboxen gaan, wat het klantverloop na verloop van tijd verlaagt!

De manier waarop je je producten en diensten op de markt brengt, is belangrijk om meer leads te genereren. Pas marketingboodschappen aan, en laat klanten de aanbiedingen die ze het liefst willen personaliseren op basis van wat voor hen het beste spreekt!

Tips voor Permission Marketing

1. Formuleer je aanbod.

“Consumenten geven een bedrijf alleen toestemming om te communiceren als ze weten wat er voor hen in zit. Een bedrijf moet consumenten, expliciet of impliciet, belonen voor het aandacht schenken aan haar boodschappen. – Seth Godin:”

Het opnemen van de “what’s in it for me” in je aanbod is van cruciaal belang voor elke marketing campagne. Dat komt omdat je iets unieks moet toevoegen dat hen een voorsprong geeft op alle anderen, zodat het geen copycats zijn die volgens andere regels spelen dan jij of slechts een goedkopere versie van wat iemand naast je aanbiedt.

Het opnemen van de “Wat zit er voor mij in?” In je aanbod is cruciaal voor elke marketingcampagne.

2. Begin met je lijst

Ik kan niet met een goed geweten aanraden om lijsten te kopen. Dat haalt het “toestemmings”-aspect uit permission marketing voordat je zelfs de kans hebt gehad om het eerste contact te leggen. Het is ook te gemakkelijk voor deze lijstverkopers om je inbox te doorkruisen met spam, en als ze niets terugkrijgen van die e-mail blast dan kan het weken of maanden duren voordat ze een nieuwe sturen — wat nauwelijks enig resultaat oplevert als mensen alleen maar snelle antwoorden willen! je moet beginnen met het verzamelen van klanteninformatie via de kanalen die je beschikbaar hebt (online formulieren, vragen per telefoon of per post). Stuur hen een e-mail met een belangrijk bericht over iets dat relevant is en zorg ervoor dat ze weten hoezeer je hun interesse waardeert, zodat er de volgende keer misschien meer zal zijn dan alleen een formulier

Het kan jaren duren om een solide winstgevende lijst op te bouwen, maar je hebt er maar een paar nodig om de bal aan het rollen te krijgen.

3. Plan om aandacht te trekken en vast te houden.

“Het punt van permission marketing is niet alleen om mensen te vermaken (hoewel het wel vermakelijk moet zijn), maar ook om ze over je producten te leren. – Seth Godin”

Het mooie van storytelling is dat het kan worden gebruikt om elke situatie, verhaal of les boeiender en gedenkwaardiger te maken. Het geheim? Leren terwijl je vermaakt wordt! In plaats van een lezing te geven over je proces voor het leveren van een uitstekende klantenservice van begin tot eind (wat snel saai kan worden), neemt je de tijd tussen het beantwoorden van telefoongesprekken door om iets interessants met klanten te delen, zoals hoe een van onze nieuwe producten werd ontwikkeld. je doel moet altijd zijn dat ze iets leren tijdens dit soort interactie, maar ook dat ze zichzelf vermaken, zodat ze niet afhaken voordat we bij een belangrijke boodschap zijn – wat zal gebeuren als je alleen maar statistieken opdreunt aan mensen in de loop van hun hele gesprek.

4. Test het.

Je gaat een tweerichtingsrelatie met klanten opbouwen. Een waar je kunt verbinden, en zij zich volledig op hun gemak voelen om contact met je op te nemen zonder de dreiging dat je tijd de hele tijd aan hen wordt verspild omdat er nooit meer ABC’s naar hen zullen worden gegooid! Begin klein door je initiële communicatie met klanten uit te testen wanneer het erop aankomt veel van hun kostbare tijd te gebruiken- natuurlijk als dit enkel voor starters is, want dan is dat niet eens meer een probleem.

Als je hier echter veel tijd aan besteedt in de testfase, kunt je inzicht krijgen in de gedachten van de klantenkring van je idee en de beste algemene aanpak formuleren die je in de toekomst kunt gebruiken.

5. Opschalen

Zodra je hebt geleerd wat je ideale doelgroep drijft, is het tijd om all-in te gaan met schaalbare tactieken die zullen helpen hun aandacht en vertrouwen te trekken. Zorg ervoor dat al je marketingkanalen op elkaar zijn afgestemd, zodat de klant rechtstreeks naar een conversiepunt wordt geleid (d.w.z., leadgeneratie). Zorg ervoor dat je de triggers raakt en maak duidelijk dat je het merk bent waar klanten op kunnen vertrouwen bij alles wat het leven hen toewerpt of wat hen nog te wachten staat; creëer veilige ruimtes waar mensen zich comfortabel genoeg voelen om hun kwetsbaarheden te delen, wat de mogelijkheid biedt om empathie op te bouwen en marktonderzoek te doen op basis van testimonials – het lijkt misschien tegen de conventionele wijsheid in te gaan, maar door dit gevoel van veiligheid bij consumenten te creëren voordat ze producten verkopen, zijn merken gegroeid

6. Herinner hen er altijd aan hoe het allemaal begon.

Begin in de eerste alinea van elke correspondentie die je hen stuurt opnieuw contact te maken met de klant, en laten we eerlijk zijn: soms kan gewoon een simpel “toen we elkaar voor het laatst spraken” al heel ver gaan. Bijvoorbeeld, als ze je vertelden dat hun doel was om $100k te verdienen tegen het einde van het jaar, maar toen gebeurde er iets (een ontslag of een blessure) – zeg het! Als er geen updates zijn geweest voor meer dan twee weken sinds je laatste contact? Wees proactief in het controleren van dingen in plaats van af te wachten wat er achter gesloten deuren gebeurt terwijl alles goed zou kunnen gaan zonder enige kennisgeving van ons omdat onze klanten misschien niet denken dat er iets mis is simpelweg omdat ze ook niets van iemand anders hebben gehoord, wat betekent

Meer informatie?

Seth Godin’s boek, “Permission Marketing” is een must read voor elke ondernemer die op zoek is naar een langdurige relatie met hun klanten. Hij legt uit dat mensen kwaliteitsinformatie willen en niet alleen de kans om af en toe iets te kopen, dus het loont de moeite als je ze beide biedt.

Pin It on Pinterest

Share This