#02 WordPress voordelen; ja of nee?

okt 10, 2016

Mensen die ons kennen weten dat wij de website zien als basis van je online marketing. Bij Online Lead Generation gaat om het werven van klanten. De website is hierin voor ons echt het middelpunt. Dit is de locatie waar je prospects of geïnteresseerden naartoe leidt om je expertise aan te tonen en mensen vandaan te laten kopen.

Wordpress gratis; WordPress voordelen; WordPress SEO

Je website als basis waar begin je dan eigenlijk?

Er zijn vele systemen beschikbaar om websites op te bouwen. Wij hebben echter de voorkeur voor open source systemen, systemen die wereldwijd beschikbaar zijn zoals Joomla, Drupal of WordPress. Onze voorkeur gaat uit naar WordPress, wij ervaren veel WordPress voordelen die we graag met je delen.

Waarom geloven wij in een Open Source systeem? Bij systemen die door webbouwers zijn ontwikkelt, betaal je vaak mee aan de ontwikkeling van zo’n systeem. Ze moeten dit toch ergens van doen. Daarnaast ben je met zo’n systeem ook ontzettend afhankelijk van je webbouwer. Je hebt veelal zelf onvoldoende mogelijkheid om je website zelf op te bouwen en wil je van leverancier veranderen, om welke reden dan ook, dan moet je vaak een hele nieuwe website bouwen. Dat is niet meer van deze tijd.

 

Wij hebben vaak ook dat de prospects bij ons komen en zeggen dat ze beter gevonden willen worden en dan blijkt dat systemen toch nog net wat verouderd zijn waardoor de volledige Google optimalisatie niet mogelijk is en dat is zonde. Met WordPress SEO is er enorm veel resultaat te behalen.

Een website zonder content management systeem kan tegenwoordig echt niet meer. Vroeger en dan praten misschien over 5 jaar geleden was het nog heel gewoon om een website in HTML programmeren zonder een managementsysteem. In het management systeem van een website heb je de grafische schil waar je gewoon de vormgeving van je website inzet en je hebt de inhoud dat is de tekst die je wil laten zien.

Een eigen ontwikkelt CMS systeem gaat gewoon niet zo snel met de marktontwikkelingen mee als je zou willen. Het gaat zo snel en er is zoveel ontwikkeld in de laatste jaren. Om dit bij te houden heb je gewoon heel veel mensen nodig. Een voorbeeld van zo’n grote gemeenschap die werkt aan een systeem is WordPress.

 

WordPress gratis?

Jawel, WordPress is een gratis systeem, dat voor iedereen beschikbaar is.

WordPress gratis?

WordPress gratis, dat bestaat niet. Nee, dat klopt. Want hoewel het systeem voor het grootste deel gratis is, vergt het expertise om te onderhouden, tenzij je hier zelf toe in staat bent.

Dus hoewel WordPress gratis is, betaal je voor je domeinnaam, echter dat is niet afhankelijk van WordPress, dat moet met elke website. Daarnaast betaal je de persoon die je website onderhoud. Mogelijk heb je een uitgebreider theme (ontwerp) gekocht, waar je eenmalig of jaarlijkse kosten voor hebt. Dit zijn echter marginale kosten. Daar heb je het dan mee gehad. Dus is WordPress gratis? Dat is dus heel erg afhankelijk van je situatie en wensen.

 

WordPress voordelen

  • Iedereen kent WordPress als een blogsysteem, echter dat is al lang niet meer van deze tijd. Er zijn zo veel ontwikkelingen geweest op basis van het CMS Platform WordPress. WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Met WordPress SEO is de code goed te lezen door google.com en dat heb je nodig om beter te optimaliseren.
  • Daarnaast is WordPress eenvoudiger om mee te werken dan een Joomla of Drupal. Wereldwijd is ongeveer 25% van de websites op basis van WordPress. Dat zegt meer dan genoeg over dit systeem. Je kunt een WordPress website helemaal op maat laten ontwikkelen er zijn zoveel mensen die zich daarop gespecialiseerd hebben. Je kunt ze overal vandaan halen: India of hier in Nederland.

 

Beveiliging WordPress

Met elke website heb je te maken met ontwikkelingen en veiligheid updates. Soms heeft een hacker een achterdeurtje ontdekt. De WordPress gemeenschap is dan enorm snel om die gaten te dichten. Er zijn gewoon duizenden mensen die dit platform onderhouden.

Het uitvoeren van updates is echter iets waar veel mensen vaak kritiek op hebben. Hoe zit dat nou precies?

Dat klopt, en dat kan als lastig ervaren worden. Wij zien het echter als een van de WordPress voordelen, want het heeft als gevolg dat je continu met je website bezig bent. Het gaat om bijwerken en het gevolg daarvan is dat je ook met de tekst en het uiterlijk van de website bezig bent.

Hierdoor hoef je niet elke twee drie jaar een hele nieuwe website te bouwen, met hoge kosten. Wij zijn ervan overtuigd dat het je op deze manier juist kosten scheelt en je uitstraling continu beter is. Je WordPress SEO wordt daar ook steeds krachtiger van, want niets is zo funest in je zoekresultaten dan een nieuwe start in je WordPress SEO.

Integratiemogelijkheden met WordPress

Een van de belangrijke WordPress voordelen vinden wij de integratie van WordPress met multimedia. Afbeeldingen en video’s zijn heel eenvoudig in je website te plaatsen. Afbeeldingen worden geoptimaliseerd door te kiezen voor de afmetingen die nodig zijn.

WordPress kun je met alle andere communicatiekanalen koppelen zoals diverse e-mail marketing platformen en social media platformen. Natuurlijk bieden een Joomla of Drupal ook dit soort voordelen en zijn het prima systemen, maar we hebben aangegeven waarom wij een voorkeur hebben om met de WordPress voordelen te werken.

 

Mocht je nu aan de opstartfase staan in de ontwikkeling van je website dan hebben we nog een checklist voor je beschikbaar die je kan helpen voor de opzetten van een website. Maak hier gebruik van voor de opbouw van je site of om te checken of je voldoet om voor je te werken en goed converteert. Daarmee bedoelen we dat je website je iets moet blijven geven.

Jouw website moet je namelijk helpen in de werving van je nieuwe klant.

Wil je op de hoogte blijven van onze podcasts en een melding krijgen als we een nieuwe podcast vrijgeven? Abonneer je dan via iTunes of Stitcher. Heb je vragen over onderwerpen die wij besproken hebben? Neem dan contact met ons op via contact@linkleaders.nl, maar je mag ons ook benaderen via onze social media kanalen: Marc van Waasbergen of Karin Muller.

Pin It on Pinterest

Share This